Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Svartvinbärs pannacotta!

Skrivet:    ·  Mat & Bak
Att pannacotta kan vara så gott och så smidigt att göra! Det bästa är nog at man nästan kan smaksätta den med vilken smak man önskar. Denna gången testade jag med svartvimbärs saftkoncentrat! Super gott verkligen!
 
De smaker som jag hitils testat och är supergoda är: Vit choklad, saffran, ren vanilj, hallon och mörk choklad. Är just nu sugen på att testa fräder. Så det får bli det nästa gång ;)
 
Ingredienser: 6 pers
5 dl grädde
Halv vaniljstång
2 gelantinblad
Smak: 1 chokladkaka eller 1 dl koncentrerad saft. 
(Smaka av när det gäller saften. Beroende på hur stark den är)
 
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min.
Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen och lägg det tsm med resten av stången i grädden och värm upp det i en kastrull. (ska ej börja koka) Tar ur vaniljstången.
Tällsätt den smak du vill ha och smaka av. Sist tillsätter du gelantidbladen som du har pressat ur all vatten.
Ta av kastrulen från plattan och låt den svalna något i någon halvtimme. Rör om lite då och då. 
Man kan ju hälla upp den direkt när den är varm i glas, men risken är då att vaniljen sjuker till botten.
 
När du hällt upp den i fina glas så ställ i kylskåp 2-3 timmar innan serverik. Blir bärst när den fått stått över natten. En bra desser att förbereda dagen innan ;)
 
Garnering:
Mosade hallon i färspressan limesaft. Gidd till den söta pannakottan!
 
 
 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design