Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Bandana, tummen upp eller ner?

Skrivet:    ·  Fashion, Vardag
Skönt att jag får lite egentid i dag! Så nu ska jag snart ut på en springrunda nu när regnet har laggt sig! Saknar träningen något fruktansvärt, men samtidigt så har jag problem med att komma igång xD Förr var träningen något som jag kunde avreagera mig på om det var lite ilska i mej, så just nu så vore det väldigt skönt om jag tog upp det igen :) 
 
Annars så har jag och Jack vart med unga föräldrargruppen och sjungit, busat och fikat i dag :D Nu sover han som en stock xD Så hoppas på en lungt kväll med mys :)
 
 
 

Så lyckas du bäst med din paj!

Skrivet:    ·  Mat & Bak
Jag har alltid älskat paj, men pajdegen/skalet mindre då den är så hård och knaprig. Lika dant när det gäller pizzakanter.. nej nej :D
Men just DENNA PAJDEG är sååå fruktansvärt god. Dock funkar den inte om man ska göra en äggstammning, men funkar kanonbra till tacopaj eller som jag gjorde nu, men bacon, broccolie fyllning med mozarella o tomattopping!! Pajdegen är så fluffig och får en såndär perfekt yta på kanterna!
Så ni som är pajälskare så lovar jag er att era pajer kommer bli så mkt godare med denna pajdeg :D
 
 
 
 
Deg: Blanda 4 dl mjöl med 2 tks bakpulver.
Blanda i 50g rumstempererat smör och smula med fingrarna så att det blir en smuldeg typ.
Tillsätt sedan 1½ dl mjölk. Baka ut till en smidig deg och kavla eller tryck ut i formen :)

Tillsätt varlfri fyllning och grädda sedan mitt i ugnen i 200 grader 20 min :)
 

ZARA babyboy

Skrivet:    ·  "Bosse" stil och kläder
Ja det blev visst mycket senare med detta inlägget än planerat. Men jag och Jack har besökt Johanna, min vän och Jack underbara gudmor nu på kvällningen <3 Jack var väldigt fascinerad av marsvinen och var halvvägs in i buren innan jag sa stop xD Rolig syn detta :D
 
Men som jag lova så skulle jag visa det fina kläder som vi beställde till Jack :) De har så fina kläder på ZARA för bra pris! Hittar ju inte så mkt ute i affärerna här omkring längre. Men nu får det gärna bli sommar så kan kan springa runt i sina fina t-shirts :)
 
 
 
 
 
 
 
 

sugarbreakfast

Skrivet:    ·  Mat & Bak
Att lite snor kan förstöra så mkt. Min stackars lilla Jack har börjat snora igen :( Att så fort man träffar andra små söta fina barn så blir han snorig på direkten! Men inte konstigt att när alla barn ska ha samma leksak i munnen xD Får hoppas på att det ändast är lite snuva och inget mer. Orkar verkligen inte med sömnlösa nätter mer. 
Nu har han äntligen kommit till ro och sover lite då jag hoppas på att han blir något piggare och vill äta lite, Skönt att han inte har feber iaf!
I dag ska vi ju besöka ett dagis för att se om han ska börja där till hösten, kanske blir att man får åka dit själv om han fortfarande är smågrinig och trött. Typiskt när man har planerat ngt <3
 
Så i dag kunde jag äta frukost i lungn och ro med lite extra socker då jag behöver den extra sockerkicken så man blir något sånär människa!
 
Bananpannkaka med nutella
 

Vad gömde sig bakom dörren?

Skrivet:    ·  "Bosse" stil och kläder, Fashion, Vardag
Vem fasen är det som ringer på dörrklockan kl 8 på morgonen?? 
Vakna upp i panik och sprang till dörren, titta genom hålet och ser en kille med ett paket i famnen. 
Innan jag öppnade så funderade jag på "hinner jag springa o ta på mig ett par byxor?" Men nej, jag öppnade ändå och där stod jag med en helt nyvaken kaluffs till frissa och bara nattskjortan xD Men hallå, vad tror dom lixom? Att man är pigg och fräsch vid den här tiden?

Ja det var iaf postbudet som överraskade mig med ett paket från ZARA! :D Blev förvånad över att det kom direkt till dörren. Vilken lyx :D Men vad finns nu i paketet? Det får ni allt vänta på tills ikväll! MEn själv vet jag att det är suuuuuper fina små? stora? till jack? till mej?? kläder!!
 
 
 

Tack solen för fräknarna på näsan

Skrivet:    ·  Vardag
Att digestive med nutella kan vara så gott! Helt okej snacks när man sitter och bloggar i lungn och ro!
Denna dag har spenderats utomhus. Har ju vart som en sommardag näst intill :D 
Jag och Jack tog en tur till farmor, var dags att hälsa på lite. Ja, vi ses ju minst 2 ggr i veckan känns det som, ibland varje dag... höhö. Men det är alltid trevligt med sällskap!

Gick en promenad och stannade vid ån för att titta på tågen som åkte på andra sidan lite långre bort. Var väldigt fascinerande tyckte Jack ;)
Sen hade farmor köpt gofika. Kan inte minnas när jag åt en donuts senast... typ när man gick på högstatiet kankse, då när ALLA åt donuts och drack 2 liters drickor varje dag :O xD

När vi kom hem så hittade jag lillasyster i lägenheten, så vi passade på att ta en prommenad nu när det var så skönt ute! Man kan aldrig tröttna på prommenader, speciellt när man har mycket att prata om, knappt 5 km räckte, så mkt vi hade att tjöta om ;)
Snacka om att vi har tagit vara på denna soliga dag :D
 
 
 
 

Barnrums inspo

Skrivet:    ·  Inredning
Nu när Jacks födelsdag närmar sig så kan jag inte hålla mig ifrån dessa inspererande sidor. Som denna, Miniroom!!! ÅÅÅ jag skulle vilja ge allt till Jack. Om man ändå hade pengar i överflöd... <3
 
 

Stolt mamma

Skrivet:    ·  "Bosse"
Stolt över min pluttis! Bara på några dagar så har han gått från några sekunder till hela minuter när det gäller att stå själv. Börjar bli en stadig kille :) Nu är det bara att klura ut hur man går utan vagnen eller längst med soffan ;)
 
 

Det är okej att släppa ut sina bröst här!

Skrivet:    ·  Familj
Åter igen så tas den stora diskussionen om offentlig amning upp! För mig är det helt naturligt att man ammar sitt barn om den blir hungrig, det är helt normalt, vart man än befinner sig! Själv hade jag alltid en filt över då jag helst inte vill visa mina bröst för vem som helst, men alla ska kunna amma sitt barn.

Nu har organisationen Amningshjälpen startat en kampanj som ska stötta de ammande kvinnorna genom att sätta upp amningsskyltar.
Första tanken jag hade var, nej vad sorgligt att det har gått så långt att det ska behöva sättas upp skyltar för att vi mammor ska kunna ge vårat barn föda.
Amningshjälpens mål är att vi ska känna oss tryggare, speciellt nyblivna mammor, att det faktiskt är helt okej att slänga fram sina bröst just här när det väl gäller.
Man vill ju inte smyga med ammandet eller att i värsta fall hänvisas till toaletten, som tyvärr förekommer!

Tyvärr är det inte alla offentliga platser som vill sätta upp denna skylt för olika skäl, men de gym, caféer och restauranger som har denna skylt vill signalera till oss att "kom gärna hit och amma ditt barn, det är helt okej". Tanken med denna skylt är ju såklart inte att det ska visa vart man får och inte får amma, utan att hjälpa oss mammor att känna sig trygga med att amma.

BRA initiativ amningshjälpen!


 Här är jack bara några veckor gammal och det var första gången jag ammade offetligt, på en parkbänk på liseberg!

 
 
 

11 månader idag och ny frisyr

Skrivet:    ·  "Bosse", "Bosse" stil och kläder
Min fina lilla skrutt var så duktig hos frissan igår :D Du blev så finer så! Nu slipper vi tofsarna i bak och hår över öronen! 
nu är han redo att fylla 1 om exat en månad :O Dags att planera presenter kanske?? Om ni har några bra sidor med fina leksaker så tipsa gärna :D Har ingen aning om vad han önskar sig haha!
 
 
 

In my window

Skrivet:    ·  Inredning
Underbart att sitta inne och kolla ut genom fönstret när det regnar ute. Jack sover ju precis utanför, han verkar tycka att det är skönt med frisk luft då han har sovit över sin mattid haha xD Han iaf gå promenaden innan de började regna allt mer. 
 
Men en fråga till er. När tycker ni att det är dags att plocka bort påskpyntet?
Tycker att det är så fint i mitt fönster som det är nu, så kommer bli svårt att plocka bort fjädrarna xD
 
 
 
 

Att lägga energin på rätt saker

Skrivet:    ·  "Bosse", Familj, Photo, Vardag
Härligt att man kan vara ute i fina vädret! Tur att man har en lekplats en bit bort nu när man bor i lägenhet, är ju annars van vid att bo i skogen och ha hela naturen runt sig, men man får ju bara anpassa sig ;)

Annars har det vart en dag inne då jag har fixat och krånglat med detta jäkla internet som jag blir helt frustrerad på. Tur att jag inte tog beslutet att kasta datorn i väggen förut, men det var nära. Blir ju så förbannad! Men efter många samtal och TVÅ gubbar som varit här i omgångar så ska de nu även skicka ut en tekniker... aja, gött att man får kompensation för det här! Det positiva med detta att jag får lära mig att ta tag i sådant här och känna att jag klarar av att vara självständig. Men det negativa är att det tar för mycket energi som jag vill lägga på något annat som är mycket roligare. Men nu hoppas man på det bästa. Man är ju rätt så beroende at internet i dag tyvärr!

Men det var skönt att vi kom ut i dag fast det var lite blåsigt, men det hindrade inte oss från att gunga och leka i sandlådan lite. Nu sover han så gott i vagnen sen 2 timmar tbx, så kanske får hämta honom snart innan det är dags för natten haha!

 
 
 
 

Think.

Skrivet:    ·  Photo, Relation, Skönhet
"Keep your head high, keep your chin up, and most importantly,
keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about."
 
 
 

just a little eyeshadow

Skrivet:    ·  Fashion, Vardag
 
 
 
 

Det bästa med mammaledighet!

Skrivet:    ·  Vardag
Är så tacksam över att träffa mina underbara vänner varje vecka. Tänk att det blev sådan lycka att alla tre fick sin lilla prins under samma år. Ja man får verkligen passa på att umgås nu när vi är mammalediga, vi bor ju inte precis grannar ;) 
I går var vi hos Martina och Melker och busa runt, gick en lite prommenad i sol, blåst och en härlig bris av koskit haha! Våren är här :D
Älskar dessa ungar något enormt <3 och även mammorna såklart :)
 
 
 

Frukostgröten i all ära!

Skrivet:    ·  Vardag
Underbara unge! Är ett nöja att dela de goda frukostmornar med dig <3
Efter en förmiddag ute i fina väderet (sovandes) så får vi väl göra ett nytt försök i eftermiggad med att gå till lekplatsen för att gunga lite :)
Men just nu blir det ännu en date vid bordet med an massa mat!
 
 
 
 
 

Design