Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Deprition?

Skrivet:    ·  Vardag
Jag vill eller orkar verkligen inte med något just nu.
Lever på yoghurt, tv serier och bor i sängen. Äter när det verkligen behövs. ..
Ne jag vill bara vara själv. Jag har ingen vilja till något längre.
Varför blir jag sån här? Just nu oxå.. inte direkt vidare glad åt nånting. Nepp detta är en dålig dag för mig. Vet inte hur många sådana dagar jag haft på en kort tid. Hoppas det slutar snart!Jag i dag!

Skrivet:    ·  Vardag
Snart så drar jag mig iväg till Gudhem till Ella som har flyttat dit :) Å så roligt! Kommer gå på ett zumbapass oxå. Får se om jag hänger med i svängarna haha xD Men det ska säker gå bra!

Nu bara lite fix här hemma först! Ha en bra Onsdag alla <3
 
 

Vardags-sminkning på 10!

Skrivet:    ·  Fashion, Huskurer & Tips
Om man ska åka till stan en snabbis, till jobbet, umgås med vänner mm. Då brukar jag bara använda minimalt av allt! Snyggast och fräschast! 
Om jag bara går hemma eller ska in till affären för att köpa en liter mjölk så orkar jag inte stå framför spegeln. Slöseri med tid. Då blir det en helt naturlig look istället!

Tid? Ja runt 10 min! 15 min om man ska snygga till håret en aning oxå!
 
 
 

Kvällsro

Skrivet:    ·  Vardag
Wohooo! Ja detta kallar jag verkligen bra kvalité på bilden! Blev lite ledsen faktiskt när jag äntligen skulle hämta ut mitt paket som har kommit enligt mailen. Men hepp. Paketet fanns inte i affären, skulle återkomma i morgon. 
Vill ja min kamera nu så slipper jag denna skit kvalite så fort det bli lite mörkt i rummet! jaja.. ska vara glad om jag får den innan skidresan :)

Annars har det vart en dag med ränsning av bebiskläder och ett besök hos farmor som för övrigt har stickat världen sötaste bebiskofta och ytte pytte strumpor. Hon är bara bärst! <3
 
Men nu blir det en lugn kväll med tidningsläsande (som inte blivit av på år och dar) Och choklad såklart!
Har inte haft något vidare sötsug, (som tur är) Men en chokladbit sitte fint just nu!
 
 

V.26 (25+0)

Skrivet:    ·  Bebis i magen
Nu börjar det bli riktigt jobbigt att knö in sig i bilen, ta på sig skor och knäppa jackan! 
Ja nu börjar ja känna att de tightar ihop sig! Känner sig så uppsvulle och det spänner verkligen. Just den kännslan att man har ätit aldeles för mycket och har matkoma... då man tror att magen spricker när som helst! Ja, just så!
Man kan inte längre sitta eller ligga hur man vill, då är magen ivägen eller att det spänner extra mycket.
Hoppas bara att jag slipper dessa bristingar.. smörjar in mig som en tok just nu för att slippa detta! Olivolja is the shit! Bra att ha en mamma som tipsar ;)

Just nu är bebisen redan 23 cm lång mellan huvud och stjärt, och i slutet av veckan så väger den runt 1 kg! Ja det växer så det knakar där inne nu! Och det känns verkligen.
Nu kan bebisen börja känna av alla rörelser från alla händer som ska tas på magen hela tiden. Mysigt <3
 
 
 
 
 

Jag var inte med barn...

Skrivet:    ·  Bebis i magen
Ja, vi blev helt chockade när väl beskedet kom! Vi hade ändå anat det redan långt innan, men ändrades ganska snabbt efter första testet!
 
I slutet av sommaren så var det inte allt som stämde. Ja, man började få sina misstanka när mensen inte kom inom den veckan som den skulle ha kommit.... Sedan gick det en hel månad!
Frågade mina syskon om det hänt så med deras nån gång, och ja, när man väl är uppstressad över något så kan den bli väldigt sen.
Men jag hade ändå mina aningar.
 
Jag och Rickard beslöt oss då att åka till ungdomsmottagningen eftersom de kan ge oss de säkraste beskedet. Deras test borde man ju kunna lita på! 
Innan så pratade vi mycket om hur vi skulle göra om det var possitivt. Behålla eller abort? Ja, vi vill ju att allt ska kunna funka med jobb, ekonomi mm så att vi klarar oss i så fall.. Sedan är vi ju inte direkt så gamla än heller. Efter mycket om och men så beslöt vi oss för att behålla barnet (Om det nu skulle vara possitivt). Det är ju det ända rätta tyckte vi!

På ungdomsmottagningen så kom han äntligen ut genom dörren med svaret i handen. Vi var rätt lugna ändå eftersom vi var ganska säkra på att det var possitivt.
MEN!!! Då men häpnad så var testet negativt??!!! WHAT?? "Ja det var väl skönt" säger han då. 
Jo men precis... Både jag och Rickard satt tysta hela vägen hem i bilen.. Var inte alls glada för fem öre, rättare sagt besvikna.
 
Ytterligare en vecka gick utan att mensen dykt upp.. Det var verkligen något som inte stämmde. 
Då beslöt jag mig för att köpa ett test för att testa hemma.
Men besvikelsen var lika stor där. Kollade säker 10 ggr på testet inna jag slängde de. Negativt såklart!
Plockade till och med sedan upp testet igen ur soptunnan efter någon timma för att verkligen vara säker på att tstet inte hade ändrats. Men nej...

Vad är det för fel på mig? Min mens har ALDRIG varit sen! 
Jag var så desperat att jag köpte ett till test. Det kunde ju vara något fel med det förra lixom. 
Men även där var det NEGATIVT! 
Alltså 3 test visade negativt. 
Då började tankarna om att jag kanske aldrig kunde få barn. Jag var så ledsen över detta. 
Nu ger jag upp tänkte ja. Om 3 tester visar negativt då är det negativt. Min mens dyker väll upp snart då jag började lugna ner mig över detta.

Den gick en vecka till och inget hade hänt. 5 veckor hade jag då väntat på mensen. 
Under den helgen mådda jag verkligen dåligt! Låg i sägen hela helgen pga, magsmärtor och illamående. Jag trodde seriöst att jag skulle dö!
Söndagkväll blev det bara värre och värre och tillslut fick Rickard köra mig till akuten.
Jag sa att det kunde ha något med mensen att göra, men de ville ändå göra ett gravtest. "Ja visst gör de ni, men har redan testat mig och de visade inget."
 
Där satt jag och Rickard, väntade på beskedet på vad det var som kunde orsaka denna smärta.
Och BAAAAM! Jag vad gravid!
Rickard var i chock och jag fattade inte det hela riktigt. Är det verkligen sant?
Jo, jag var redan i vecka 6. Gjorde ett ultraljud och då fick vi se lilla krabaten. kunde jag tillslut fatta att jag och Rickard skulle bli föräldrar.

Helt otroligt! Att alla dessa test visade fel och att framförallt UM hade fel? 
Jaja, nu var det ju inte så konstigt att jag mådde som jag gjorde. Det var bara illamående som man brukar ha under de första månaderan.
Så tänk på de nu, att man inte kan förlita sig på allt till 100!
 
Det var då våra liv började ta sig en annan vändning. Vi ska ha ett barn lixom!
Vi måste flytta tsm. Börja planera alla inköp. Spara pengar. Och helt enkelt börja bete oss som vuxna.
Jag vet att detta kommer gå fint! Det är ju inte så långt kvar nu till våran goding kommer <3
 
Nu börjar Bosse leva o ha sig. Det är ju dax nu.. kl börjar ju närma sig 10! :)
 

Rotat fram barndommen

Skrivet:    ·  Bebis stuff
Så snuttinytt små babid skläder :) Fanns så mycket som man kände igen som lillebrorsan hade sen liten och även små söta tjejkläder som bla jag hade.
Behöver nog inte köpa så mycket kläder... fast alltis kul med något nytt deklart!
Nu är det ju lite jobbigt eftersom jag både får ta tjej och kill kläder.. Så blir ju dubbelt upp lixom! Just n har jag sammlat på mig två stora plastbackar med kläder, och det finns såååå mycket mer att gå igenom. Ja herre gud!
 
Här är några favoriter som jag tyckte extra mycket om. Nu är ju de lite skrynkliga och så eftersom de legat nerpackat xD:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kvällsfikat

Skrivet:    ·  Vardag
En god frukttallrik passar bra nu på söndagskvällen med lite film! Har jobbar hela helgen så har inte direkt varit så aktiv här ;)
Är så förbaskat trött efter jobbet så vill bara sova! Men i morgon blir det nog en lugn dag. Någon prommenad blir det nog och lite städning. 
Sedan har mammsen rotat fram några lådor med bebiskläder som bl.a jag hade när jag var liten :) Så blir att kolla där om det finns något som jag kan använda. Kommer bli så mysigt att gå igenom dessa kläder. Man har ju minnen sen liten :D
 
 

Test! Pojke eller Flicka i magen?

Skrivet:    ·  Bebis i magen
1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.
- Jag tycker att den är mer låg än hög... Så då blir det 1-0 till pojke!

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.
- Ja det var ju 148, så då tyder det på en flicka. 1-1

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.
- Jag föredrar nog saltlakris och salt mat! Socker mår jag bara illa av! 2-1 till pojke,

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.
- 21 och 13, både udda! 2-2

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?
- Jag hade typ inge ackne i tonåren, men har ju fått lite nu, men inte överdrivet mycket. Men får bli ett poäng till flicka. 3-2 till tjejen.

6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.
- Haha testa flera gånger.. jäkla var den snurra!!! (Min syster testa oxå för skojs skull och då hände det inget) 3-3

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.
- Visst, illa mådde jag ett tag. Men jag spydde nog upp frukosten ändast en gång. Så blir ett poäng till pojke. 4-3

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.
- Mina fötter har ju svullnat kan ja ju säga, och vaderna en del, men inte alls mycket. Tyder mest på pojke då. 5-3


9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.
- Jag har alltid legan på vänster sida... men nu har det blivet helt plötslit höger. Tyder på flicka. 4-5

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. 
- Gjorde testen på hemsidan och det blev pojke. men de kunde vara stor chans till flicka oxå. Men ett till poäng till pojke. 6-4
 
 
Jahapp! Slutsatsen blev alltså en pojke. Men vad tror ni? Får fortsätta att gissa på ;)
Detta var ju som sagt 10 myter om det blir en pojke eller flicka!

V.25 (24+3)

Skrivet:    ·  Bebis i magen, Vardag
Ja då har man hunnit med en del i dag iaf! 
Vart på mvc och tagit lite nya prov och sedan kollat om bebisen mådde bra! Fick lyssna på hjärtslagen för första gången.. helt otroligt alltså! Det var allt en livlig lite krabat tydligen. Gick i 148 medans mitt slog 89/min. Haha, ja de kan man kalla skillnad! Det lät typ som stora vinkraftvärk som finna på åkrar bl.a. kan man säga! Alltså typ så ;)
Kollade även livmodern och den var perfekt stor tydligen. Gött kött!
Fast blodprov är inte riktigt min grej.. Tror jag ska svimma varge gång + att att de får sticka mig flera gånger eftersom jag inte har så synliga kärl :(
Mitt järnvärde hade sjukt oxå.. och jag som får så fruktansvärt ont i magen av dessa järntabletter. Jag får börja med blutsaft ist ;)
Kollade även upp det här med att åka skidor. Var tydligen inga problem, bara att man kände själv att man klarar av det. Så några åk blir det nog allt!
 
Sedan bar det iväg till Arenan för några längder! Blev fika på de sen med Börsholt. Var med och shoppade lite nya snygga kläder oxå! Passar verkligen i kavaj :D 
 
Nu ska jag bara vänta tills Rickard slutat jobba så drar vi vidare till några vänner för en trevlig kväll där!
Bra fredag med andra ord! Passar bra när man jobbar hela helgen.
 
 
 

Vitamins are good things

Skrivet:    ·  Vardag
Det blev visst lite ändrade planer i dag då vännen var sjuk :( <3
Så åkte heller inte in till stan för att simma. Har faktiskt kännt mig lite trött i dag, så var bara skönt att vara hemma själv och kolla film. 

Men nu ska jag snart åka till Rickard. Vi ska ju åka till mvc i morgon bitti! Spännande :)
Först ska jag bara få i mig lite vitaminer! Love fruit! Kanske piggnar till en aning oxå. Känner verkligen inte för att bli sjuk nu lixom..
 
 

just don't forget it girls

Skrivet:    ·  Huskurer & Tips
Ne exakt! Lika viktigt som att ha på sin rena underkläder, lika viktigt med rena sminkborstar!
Det samlas miljontals bakterier i en borste redan första dagen! Om man vill ha en fin hy så ska man absolut inte glömma detta!
 
Tvätta med diskmedel och jummet vatten i handflatan. Brukar får tvätta en borste 2-3 ggr innan allt gammalt smink är borta.
Glöm inte heller att tvätta ur sminkväskan!
Hur ofta? Ja helst 1 gång i veckan. Beror lite på hur ofta man sminkar sig, men de bildar lika mycket bakterier ändå när det finns så kallade rester kvar på borsten.
 
Detta är inte alltid man tänker på detta. Jag brukar glömma av det ganska ofta. Men eftersom mitt puder gick sönder så hade jag inget val att tvätta alla grejjer. Sååå jobbigt med en massa mosat puder i väskan..
 
 

Baby shower, hur funkar det?

Skrivet:    ·  Bebis stuff
Kollar runt på andra mamma bloggar och vill veta hur en baby shower går till.
Vore jätte kul att fixa en så att man kan baka och bjuda på goda godsaker och att fixa så att man kan träffa alla sina vänner eftersom de bor så utspritt som sagt.

Men då är det ju ett problem. Läser ju att en del tycker att man ABSOLUT inte fixar sig sin egna shower eftersom: "Hallå! Kom till mig med massa presenter" Och det håller jag med om att så vill man ju inte att folk ska tolka det.
Så de flesta blir ju "överraskade" av sina vänner som har fixat ett sådan för en. Men då känner jag att "Hallå mina vänner! Nu måste ni fixa en shower till mig" Då tycker jag att man begär för mycket, och det blir bara pinsamt..
Ne, hur ska man egentligen tolka detta?

För alla säger ju att en shower går ju ut på att "fira" barnet, och just med presenter.
Ne jag vet faktiskt inte ärligt talat!

Vad tycker ni om just baby shower och hur det ska gå till?
 
 

Want my body back

Skrivet:    ·  Träning och hälsa, Vardag
Blev lite telefon tid med Sofe precis. Jobbigt när hon studerar ända bort i Norrköping...
Ja, mina vänner bor ju rätt så splittrat just nu, men jag måste försöka att hålla kontakten (fast jag vet att jag kan vara lite dålig på de ibland). Men om man har vart vänner sedan grundskolan och fram till nu så måste man hålla ihop :)

Är förövrigt grymt sugen på att shoppa kläder... speciellt de snygga träningskläderna som kommit ut i butik på Stadium. Inte lätt att jobba där inte när man bli så frestad!
Men jag får allt vänta till Bosse kommit till världen så att jag får komma ut på mina joggingrundor igen till sommaren.
Visst, bebismagen har sin charm och är supergosig, speciellt när Bosse plutten rör sig inom en, men saknar ibland gammla kroppen lite! Men ska se till att jag får tbx den i sommar :)
Med lite ny isperation till nyttig mat igen så ska allt gå fint!
I morgon blir det simning igen och ett besök hos Ella! Ska bli mys <3
 
 

Tjockisen i skidbacken?

Skrivet:    ·  Bebis i magen, Vardag
Tog kanske liiiiite mycket swetchilli i pyttipannan... Jupp, de gjorde jag! Bränner ju i hela munnen!

Så vad händer i dag då? Jo ska iväg och simma strax nu när jag äntligen har grävt fran en bikini som passar. Hade ju lite stärre brös för några år sedan som jag tränade bort :( Men nu kan jag använda den bikinin iaf ;)

Ikväll blir det att jag och Rickard åker till David och hanns vänner för att planera lite mer om skidresan som ska göras om 2 veckor :D Hoppas bara att mina skidkläder passar... Fast jag funderar fortfarande på om det är så smart att åka skidor när man är gravid? Någon som vet???
Ska ju såklart ta de lungt o köra på gröna och blåa backar i så fall. Aja, vi får se ;)
 
 

Att vara en bra förälder

Skrivet:    ·  Vardag
Det finns många tankar som går i mitt huvud men en av dom är att jag vill kunna bli den bästa mamman till mitt barn.
Jag vill att mitt barn ska känna sig trygg i vilken situvation den än befinner sig i. Att man alltid ska kunna prata med varanda. 
Det viktigaste är att visa att man finns till och inga frågor är för dumma för svar.

Man går och iaktar hur andra föräldrar beter sig i vardagen, i stan, i mataffärer mot sina barn.
Man kan aldrig skylla på ett barn för sina hadligar, de följer bara sina föräldrars fotspår. Det är föräldrarna man ska skylla på i så fall.

Jag vet att det tyvärr finns föräldrar som hackar eller kan ge en pik mot sina barn över att det tex är tjocka, för smala, inte tillräckligt bra i skolan eller inte tillräckligt fina nog. Jag vet själv. Jag har själv vart där sen liten.

Satt vid matborden och ville bara äte mer och mer, och där kom komentaren... "Ät inte mer! Du rullar nu snart fram." Eller "Vad är detta för fläsk?" och tar tag i min mage. "Du borde röra på dig innan du för börja använda stora tantkläder"
 
Ja, så var det faktiskt.
Men jag vet att dom ville mig bara väl. De ville att jag skulle tänka efter vad jag åt, och att det kanske bara räckte med en portion mat och thats it!
Men barn försår inte, inte jag i alla fall. Jag trodde bara att de skämdes över mig ist. Men så var det ju såklart inte.

Jag ska verkligen tänka efter innan jag säger något sådant till mina barn i framtiden. De kommer vara helt perfekta som dem är för mig.
Vill inte att de ska känna som jag eller andra barn som känner/känt lika dant att de är onormala. Det slutar med att de sitter där tysta och inte vågar säga något eftersom det kan vara fel!
 
Nej! Jag tycker att det ska slutas upp med detta och att föräldrar verkligen börjar fundera på vad det säger till sina barn. De är ju faktiskt vuxna och borde veta bättre, fast de vill bara sina barn det bästa, men dom är för små att förstå. De är ju bara barn!
 
 
 

Överkörd av älg!

Skrivet:    ·  Photo, Vardag
Frisk luft och sol ute.Ne, jag kan ju inte bara sitta inne. Men just denna rädslav av att man kanske blir överkörd av en älg eller något är ju skrämmande när man bor här ute i skogen. Hade ju vart en annan sak om man hade haft sällskap.
Men idag gav jag mig fan på att jag skulle ut! Kanske är bra för magen oxå. Har fortfarande lite ont då och då, men hoppas att man får sova inatt.
 
Det är alltid finast ute mitt på dagen när solen är uppe. Frisk luft som biter i kinderna och bortdomnade ben och tår är ju bara för härligt! En riktigt viterkyla helt enkelt.

Jag tycker att det är fruktasvärt tråkigt att ta kort med mobilen när det är så fint ute.. vill ha den nya kameran NU!
Måste ju även hinna lära mig ett o annat innan Bosse plutten kommer! Tänk att fota de små fossingarna och första leendet <3 Längtar!
 
 
 

Aspirin - acnedödaren

Skrivet:    ·  Huskurer & Tips, Skönhet
Har du problem med din hy? Acne, pormaskar eller helt enkelt dålig ansiktshy?
Då ska du testa denna huskuren som verkligen funkar! Att köpa en massa rengöringsmedel och skrubb och allt vad det är för dyra pengar.. släng det i väggen!

Apririnmasken har jag testat på förut och nu tänker jag börja med dej igen. Har fått sämre hy pga. graviditeten. Massa småfinnar och super trorr.
Denna huskur har funnits i många år, men sällan att folk pratar om den för att man vill ha denna hemligeten för sig själv.
 
Varför just Aspirinmaken?
Aspirin innehåller acetylsalicylsyra. När det löses upp med vatten förvandlas det till BHA-syra (Betahydroxysyra, eller beta hydrocy acid som det heter i INCI), ett ämne som finns i många skönhetsprodukter. Just på grund av denna anledning funkar denna mask bara med Aspirin, inte till exempel Alvedon eller Ipren eftersom dessa tabletter inte innehåller acetylsalicylsyra. 

BHA-syra skalar bort döda hudceller och tränger ner i porerna och löser upp smuts i huden. Huden blir renare från pormaskar, akneärr kan blekas och huden får mer lyster. 
 
Så gör man:
Lägg cirka fyra tabletter i en skål och droppa ett par droppar vatten på varje tablett, så de börjar lösas upp. Krossa dem med fingertoppen och blanda (förslagsvis) i lite yoghurt, aloe vera, honung eller någon bra ansiktskräm så det blir en lagom geggig gegga. Konsistens bestämmer man helt själv. 
 
Kleta allt i rentvättat ansikte men undvik ögonen, precis som med de flesta andra masker. Låt verka i runt en halvtimme. Skrubba ansiktet lite innan du sköljer bort masken med vatten. 
 
Skillnad? Jo man känner redan efter första tvätten att huden blir mer lenare + att jag fick bort alla torra ytor pga självaste skrubbandet.
Gör denna masken 1-2 ggr i vekan beroende på hur illa din hy är. Absolut inte mer än 2 ggr i veckan pga syran i tabletten.

Varning!
En del är väldigt känsliga för denna syran så testa först på handen. Om det kliar så ska du absolut inte ha den i ansiktet!
 
 
 

"God" morgon

Skrivet:    ·  Bebis i magen, Vardag
Ja lite panik fick jag faktiskt, och blev väldigt rädd. Trodde att detta skulle gå väldigt illa!
Att vakna upp vid 5 snåret på morgon och har så sjukt ont i magen/buken så att man knappt kunde vända sig om, var ingen höjdare. Efter några försök så kunde jag sedan ta mig till toan.
Det gjorde sådär ont i magen då man inte har kissat på typ några dagar ni vet, fast värre, så trodde det var felet.
Men efter toabesöket så blev det inte bättre....
 
Jag fick panik i sängen, kunde inte somna om. Skulle jag kanske gå och väcka mamma? Tänk om jag verkligen borde åka in och kolla så att inget är fel med lilla bebis. Ja, ja var verkligen rädd.
Men eftersom det gjorde så ont och blev värre när jag försökte göra minsta lila rörelsen/vridningen så fick jag stanna i sängen. Och om inte det räckte så började ju plutten sparka och ha sig! 
Efter att ha stått ut i en halvtimma så började detta tillslut släppa! Såååå skönt!
 
Så nu mår jag fint igen. Undrar fortfarande varför jag fick sådan smärta? Någon av er som har barn som vet?
Jag började ju ta järntabletter i går, fast det var ju på morgonen, så det smörtat borde ju kommit redan då om det berodde på dem?

Aja, nu ska jag äte lite gofrukost med bror som är sjuk och hemma i dag.
Tänkte åka in och simma oxå, men kanske vore osmart om jag fick sådära ont i magen igen...
 
 
 

Hallon-pannacotta

Skrivet:    ·  Mat & Bak, Vardag
Jaha... här sitter jag på kvällskvisten och mumsar i mig min efterrätt från igår som jag inte åt upp! Inte så bra med så mycket grädde och sött när man mår lite illa. Tror jag käkade mig proppmätt på tacopajen faktiskt!
Ja, det är ju bättre än dessa sötsaker iaf ;)

Men nu är jag själv igen efter att Rickard har åkt hem. Nackdelen med att man inte bor i hop och att man måste vara ifrån varandra på vardagarna då man jobbar, eller ja... han i detta läget just nu. Jag får ju nöja mig med helgjobb lite då och då, det passar ju perfekt? Inte alls faktiskt.. 
Men det ska bli så förbaskat skönt att hitta ett eget ställe snart. Är lite brådis nu känner jag.
Fast då kommer jag säkert gnälla på att han jobbar sena dagar och ibland vissa helger och ändå inte kunna vara tillräckligt med varandra.. Ja, alltid är det något :)
 
Att man aldrig är nöjd lixom? Som just nu... Visst, pannacottan var god med hallonsmak och mintchokladtoffe och allt, men nu när det är slut mår jag sådära illa igen. MAN SKA INTE ÄTA SÖTSAKER INNAN LÄGGDAGS! Men det gör jag som en vana just nu.
Ååå jag känner ändå för att äta MER. Typ en macka skulle ju sitta fint! Som man säger: Äta tills man spyr!
 
 

Tacopaj med fluffig botten

Skrivet:    ·  Mat & Bak, Vardag
 
 
 

little small clothes

Skrivet:    ·  Bebis stuff
Gud så fina! Gud vad söta! Gud va små <3
Tänkte ju mig de färgade kläderna först. Men kände att Rickard kanske skulle få bestämma något för en gång skull!
Filten kommer ju passa fint till vagnen oxå. Sedan får vi köpa lite mer färgade kläder efter.
Nu har vi ändå lite basic kläder och färg :)
 
Ellos startkitt för 299:-
 
 
 
 
 
 

Spontanshoppa lite sådär..

Skrivet:    ·  Vardag
Oooops! Ja detta var ju något spontat haha! Skulle bara dra en kik på tradera efter en något så bättre kamera än min mobil lixom. Och på första sidan var det just denna kamera med objektiv och en fotobok för nybörjare. Suveränt lixom tyckte jag! Och jag hade bara 4 min på att bestämma mig om jag skulle göra detta kapet eller ej. Och oj... Ja det blev en ny kamera för 1000 lappen! 
Kan verkligen inget om systemkameror, och denna var begagnad så detta blir nog bra första kamera för mig tror jag.
 
Sedan har mitt paket från Ellos kommit med bebis kläderna :) Så gulliga så! :D Lägger ut bilder senare under dagen!
 
 
 
 
 

Torsdag

Skrivet:    ·  Vardag
Blev presic inring på lite jobb imorgon! Det kan man ju inte tacka nej till. Passar bra efter en dag som denna som har spenderats i sängen med film.
Kollade tbx på mina bilder för drygt ett år sedan, var ju mest träningsbilder... Saknar den tiden lite när man var nöjd med sig själv så att säga. Just nu stör jag mig på mina fötter som svullnar upp xD Till och med dom blir tjocka! 
Fast det är ju ingen anna som lägger märke till de ändå som tur är ;)
 
 
 
 
 

Tjockisen :)

Skrivet:    ·  Vardag
Bästa farmor man har då <3 Kom hit med semla och allt :) Precis vad som behövs efter en stund ute med snöskottning! Skiter i om inte det gick att knäppa termobrallorna, det är därför man har hängslen ;) Så då går det bra att feta te sig lite till när man ändå är på G!
Men får ändå simma några längder i dag iaf känner jag. Bra för ryggen!
 
 
 

V.24 (23+1)

Skrivet:    ·  Bebis i magen
Tycker allt att magen ändras till och från. Ibland större, ibland mindre.. Jaja det är väl så :)
 
 

J*vla f-kassa....

Skrivet:    ·  Vardag
Gahhhhh!!!!! F-kassan i ett nötskal!
Vi var ju inne där igår och frågade hur man går tillväga om föräldrar pening. Visst, ja vet att man ska skicka in moderskapsintyg/graviditetsintyg. Men han ville ha in arbetsgivareintyget samtidigt då jag bara jobbat extra i 2 år. För då kunde han kolla upp hur mycket jag ska ha per dag.

Så jag gick och fråga chefen om arbetsgivareintyget och han skulle kolla men arbetsgivaren som sitter i norrköping.
Sedan ringer chefen till mig i dag och säger att det smartaste sättet var att f-kassan kunde skicka en blankett till arbetsgivaren i norrköping så att hon kunde fylla i den ist och skicka den direkt till F- kassan igen.
Och ja, det är ju smart tyckte jag!

Ringer då f-kassan... får stå i kö.... och sedan när man kommit fram så hinner hon inte höra hela min berättelse innan hon avbryter mig: Skicka in moderskapsintyget så får du ett startpaket och där finns blankett som din arbetsgivae ska fylla i!
Jag: Jo jag vet att det funkar så, men nu ville han på f-kassan att jag skulle lämna in a-intyget och m-intyget samtidigt för han ville kolla upp lite själv eftersom jag jobbar extra och inte har någon fast tjänst!
Hon: Ne vi har inga planketter och skicka till din arbetsgivare så du måste lämna in m- intyget först! Förstår du mig? 
 
ÅÅÅÅÅÅÅåååååå!!!!!!!! Orkar inte hålla på med att åka dit igen och förklara allt eller att ringa och skit!! Ska detta vara så jäkla krångligt eller? För det förta så hann jag inte berätta vad jag ville och hon avbröt mig hela tiden så fort jag försökte förklara situvationen!!! 
För jag tror att, om jag skickar in den blanketten jag får i starpaketet som arbetsgivaren ska fylla i, så kanske det står: Hur många arbetstimmar på ett år? Och då kan ju inte f-kassan se att jag jobbat extra i 2 år. Det var kanske derför han på f-kassan i går ville kolla på det själv!

Ne nu fattar jag NADA igen!!!!! Jag som todde jag hade koll på skiten!
 
 
 

Första boken <3

Skrivet:    ·  Bebis stuff
Jag och Rickard hittade gulligaste barnboken, så var bara tvungen att köpa den redan nu :) Innuti var det som en scrapbooking bok så det fans mycket plats för foton och mycket skrivande :D
 
 
 
 

Bananplättar med kiwi

Skrivet:    ·  Mat & Bak
Fick allt bli en lätt frukost i dag. Kände inte för något annat. Skulle ju simma i dag, men känner mej inte riktigt 100 så får se i morgon ist.
Får bli en dag hemma med städning kanske. Men om man ändå skulle ut o ta en promenad, men tråkigt när man får gå själv i skogen.. får se vad som händer under dagen!
 
 
 
 

Är visst en del att tänka på!

Skrivet:    ·  Bebis stuff, Vardag
Herre jösses vilken dag! Men vi har allt hunnit med mycket! Kollat upp allt om föräldrarledighet så nu är det lite pappersarbete som kvarstår... Var ju inte så brådskande som jag trodde, men bra att vara ute i god tid.
Lika så med vagnen, behövde inte beställa någon förens i början av mars, men gött att man har bestämt sig iaf :) Och kombivagn fixade vi allt. Ja ni ser ju skillnaden nedan. Trodde att det skulle bli dyrare, men det visade sig tvärt om! Då blev pappsen glad iaf, fast det skilde ju ca 400 kr bara xD Men ändå, kostar ju 7400! Det tackar vi för! Finns ju så mycket annat att lägga pengarna på nu lixom :)

Sedan har vi även uppgraderat gravidförsäkran och kollat på barn och husförsäkringar, lite tidigt oxå kanske, men lika bra! Sedan fixar arbetsgivareintyg till f-kassan och köpt en barnbok! Super fin :D Bild kommer i morgon ;)
Nu blir det film, frukt och sängen! I morgon ska jag tvinga mig till arenan för lite simning. Sedan blir det att fira lillkusin på kvällen!


Kombivagn:
Liggvagn:
 
 

Things to do..

Skrivet:    ·  Vardag
Ja nu är jag iaf lite förberedd inför staden i morgon. Nu är jag påläst om föräldrar ledighet, men fortfarande mycket som är oklart. Men det ska jag och Rickard fixa till i morgon när vi får göra ett besök hos försäkringskassan. Att ringa finns ingen channs att jag gör.. bara telefonkö i timmar och opersonligt. Nej nej, det för bli att gå dit ist :)
Sedan är det lite andra saker att ta tag i som graviditetsförsäkring om vi ska uppgradera den eller inte och även ett besök på AF om min aktivitetsraport mm. 
Och såklart ska vi kolla på barnvagnen igen så att det blir rätt denna gång. Vill ju ha en kombivagn lixom:)
Ska bli skönt när denna dagen är över så att man har blivit lite klokare på saker och ting!!
 
Idag har det vart en ganska mysig dag med bio (hudraåringen - som är sååååå jäkla bra!!!) med Rick och min familj. Perfekt söndag! Och nu ska den avslutas med lite kvällsmat och film nu när Rick kommit hem från bandyn:)
 
Visst, snön är välkommen, men saknar sommaren lite iaf :) Denna sommar i år blir en helt annan sommar med familj <3 Läntar!
 

Första husvisningen!

Skrivet:    ·  Inredning
Då så var vi och kika på första huset i går! Väldigt fint och lagom stort att hyra :) Men det var ju en gammal tant som hade bott där i ty 50 år, så ja, ni kan ju tänka er hur det såg ut innvändigt xD Igen direkt renoverat från 40-talet!
Hela köket behövs ju rivas ut iaf ;)
Det är ju lite och grejja med om man säger så.. Så vi får allt fundera på saken eftersom man vill inte lägga allt för mycket tid och pengar på detta hus om vi inte kommer att trivas där. 
Men det finns ju en stor channs att detta hus kan bli hur fint som hälst! :)
 
Sen ligge ju huset på en liten går med ett svinhus. men aja, stanken passar väl oss haha xD
 
 
 

Lidköping!

Skrivet:    ·  Familj, Fashion
Något sena bilder från i Fredas när jag och mamma var i Lidköping! Hittade lite grejjer jag hade på listan, men inte allt! Fick mest stå ut när mamma skulle prova ett 100-tals byxor ist xD
Men men... Hon bjöd mig på en god lunch iaf ,med efterrätt ;) Så nu minsann har jag klämt i mig en semla! Tjuvstartar lite i år hihi! 
 
 
 
 

För tidigt med bebisbok?

Skrivet:    ·  Bebis i magen, Bebis stuff
God morgon hälsar jag och lilla Bosse :) Det knuffas och har sig, så hen är nog vaken <3
Det snöar så fint ute nu och det kommer bli en bra dag i Lidköping med lite shopping och fika med mamma! 
Tänkte att man skulle få tag i en såndära bebis bok som man skriver ner allt i om bebisen och även lite händelser innan + bilder. En sådan som de flesta har hemma liggandes tror jag ;) Eller så kan man ju bara köpa en vanlig fotobok och skriva tid egna små frågor och klistra in lite bilder och så. Vill ha ngt att fixa med känner jag :)
 
Men ni andra får ha en trevlig Fredag iaf ;) <3 
 
 

Nu passar det att komma!

Skrivet:    ·  Vardag
Visst! Har längtat efter snön, det har jag... Men att det skulle komma sådana flingor i ping pong storlek var inte kul att åka hem i efter jobbet nu när det är mörkt osv... Är rätt glad över att jag kunde ta mig ända hem! Såg kanske ca 5 m framför bilen och det gick 50km/h på 26:an hem. Satt bokstavligen med facet upptryckt i framrutan hela vägen xD
Fast det som förvånade mig mest var nog att det var ju inget tecket på snö hemma... De kommer väl under natten ist ;)
 
Men det var sjukt gött att komma in i värmen och sätta sig framför brasan med en kopp te och mamma nybakta russin bröd som luktade i hela huset! Så nu får snön gärna komma när man sitter inne och myser framför tv:n :)

I morgon blir det ingen sovmorgon heller, då blir det att kika i Lidköping med mamma som var planerat i dag egentligen. Men hoppas man hittar lite fynd ;) Får endast köpa det nödvändigaste nu känner jag! spciellt BH och långa linnen... 
 
 
 

Orolig..

Skrivet:    ·  Vardag
Ja det är ju så mkt som kommer att hända nu. 
Först måsta jag fixa detta med försäkringskassan för jag vet inget om mamma ledighet! Totaly lost! Men det få jag och Rickard fixa nästa vecka så att det inte blir allt för sent!

Sedan så har jag hur många frågon som helst över hur man ska bete sig som mamma, hur man ska ta hand om en lite bebis och alla andra frågor som kommer upp i huvuet!
Det som jag stör mig mest på är att det ej kommer vara mammagrupper i år! Är för många som ska ha barn år 2014 så då har de inte tid till mammagrupper... det är väl de som är det allra bästa med nybliven mamma, att få tips och andra bra råd av andra mammor! 
Visst, man kan ju prata med sin barnmorska, men det är verkligen inte samma sak + att det är ju alltid kul att hitta nya kontakter!
 
Den tredje saken är att flytta hemmifrån. Sjukt läskigt! Vart ska vi bo? Allt som ska köpas in! 
Vi får sitta och göra en lista på allt vi redan har och vad vi behöver köpa in. Är ju inte bara bebis grejjer lixom... Tänk allt till köket lixom? :O

Aja, de kommer säkert att gå bra med allt. Men jag kan inte sluta tänka på alla dessa saker!
Ska hoppa in och jobba i morgon, känns gött att dra in lite money iaf! Blir ju inget med Lidköping då med mamma tyvärr som var bestämt. Det får kanske bli på fredag ist ;) Måste ha en ny BH känner jag, som passar xD
 
 

v.23 (22+1)

Skrivet:    ·  Bebis i magen
Barnet är nu redan 20 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 465 g i början av vekan och ca 550 g vid veckans slut.
Man kan fortfarande ana skelett och hud organ genom barnets hud.
Barnets hörsel förbättras och det kan urskilja olika ljud både inifrån och utanför din kropp.
När barnets föds kommer det att känna igen din röst både på tonläget och på rytm.
Man kan nu stimulera barnets utveckling av nervsystemet genom att prata med och sjunga för barnet redan nu.
Helt fantastiskt alltså! Får la gå runt och prata o sjunga hela dagarna då ;)

För övrigt så tycker inte jag att magen ser så stor ut, men om jag ställer mig på vågen så har jag ändå gått från 63 till 68 kg! herre gud! :O nu får gärna vågen stanna ett tag! Och sluta med dessa natt mackor! Några tips?
 
 
 
 
 

Barnvagn

Skrivet:    ·  Bebis stuff
Ja det är ju en jungel! Var inne i går på babyproffsen med mamma och kika lite. Ville ha en liten smidig vagn som jag ser alla har, alltså verkligen ALLA! Men det blev ingen sådan, dom kändes lite för små xD
Men hittade en rätt bra ändå som var lagon stor :) En Brio Happy! 
Ja och Rickard ska in på måndag igen för han ska ju oxå få vara med och tycka o bestämma! Men var en bra färg och allt, så det kan ju bli denna :)
Men är ju bara ett problem som jag upptäckte... Bad om att få kolla på en kombivagn, men såg i katalogen när jag kom hem att just denna var en liggvagn, så får fråga på måndag om vad som stämmer ;)
 
 
 

Baking cupcakes!

Skrivet:    ·  Cupcakes
När det är ens namnsdag i dag så ble det att göra några cupcakes att bjuda familj och farmor på som var på besök :)

Testade en mango/lime frosting på citron/hallon muffins och blev riktigt gott :) Kände att det var ett tag sedan man gjorde lite cupcakes!
Blev några över, så dom tags med i morgon när jag åker och hälsar på Ella i Gudhem i deras nya hus :D
 
 

Baby clothes - Startkitt

Skrivet:    ·  Bebis stuff
Kikar  runt lite på baby kläder! Hittade faktiskt ett bra start paket på ellos för 299 :- + 30% på det. Inte dåligt tycker jag iaf! Men det är bara vilken färg man ska ta?
Rickard vill de svart/vita, och jag vet faktiskt inte. Tänkte att det skulle vara roligt med lite färg, men kanske inte passar till en lite pojk om det nu skulle bli de. Eller? 

Så vad tycker ni? Tänkte beställa de i morgon inna jobbet innan storekar och sådant tar slut. Så är nog bäst att jag bestämmer mig snart! Sjukt svårt när man inte inte vet om de blir en pöjk eller tös ;)
 
 
 

Asics, bästa märket!

Skrivet:    ·  Fashion, Träning och hälsa
Då äntligen har jag skaffat mig ett par riktiga dojjor! Mina som jag har o arbetar i är typ 3 år gammla, dax att byta nu! Men känner att dessa är för fina för jobbet... får ha dom sedan när jag tränar lite smått, speciellt när jag ska börja träna ordenligt till sommaren igen! 
Fast jag skulle egentligen vilja ha Asics Kyano, mycket bättre än dessa, men kostar mer. Var ju rea nu så dessa kostade ju inte mkt precis ;) Men dom här funkar utmärkt för mig ändå :)
 
 
 

Läget just nu!

Skrivet:    ·  Vardag
Nepp, i dag blev det inte staden, får ta det nästa vecka ist :) Blir en dag hemma med småfix och film!

Hur är läget annars då? Jo ja kom på det här om dagen nu när jag började blogga igen, att ni alla kanske inte vet vad som har hänt eller vad som är på gång just nu?
 
Men just nu så håller jag och Rickard ögonen öppna efter ett hus att hyra runt/utanför skövde. Inte så smidigt att bo på var sina håll just nu känner vi :) Blir mycket åkande hit o dit. Vill ju kunna komma igång med lite inredning och sådant innan Bosse plutten kommer!

Men vad har jag hållt på med sedan i höst? Jo det är ju det dära med AF... Gick ju en engelska kurs som ballade ur eftersom jag mådde så dåligt ett tag och bara låg hemma + att läraren var dålig i svenska så hon kunde ju inte förklara så bra, så den la jag ner tyvärr! Bättre med komvux tror jag ;) Seadan har man ju jobbat en del och även börjat en ny aktivitet inom AF, Personlig inventering, men det var inte länge jag fick gå där tills jag fick ett rätt fullt schema på Stadium nu innan jul! GÖTT! Så nu får jag se hur mkt jobb det blir framöver.
 
Och Rickard har börjat jobba igen så det känns superskönt att man får in lite stålar när det är en del att köpa in så att säga. Blir att spara jädrans nu! Så min nästa lön blir till Bosse plutten. Mycket man ska ha ju... herre gud! 
 
Men detta med kläder blir jag lite galen på. Vad sköen ska man ha på sig? Måste ju sitta snyggt oxå tycker ju jag. Men jag hittade iaf ett par skit sköna tights från Stadium som presis har kommit in :) Bra mudd som går upp över magen :) Ska ng köpa de svarta oxå tror jag. Är ju tränings tights, så de sitter ju som ett smäck! Men överdelen är desto svårare, vill inte köpa jätte dyra och skitfina kläder heller som jag bara ska använda i 5 månader till lixom. Blir lite oversize tshirts och långa linnen under tröjor. Fult, men skönt!
 
 
199:-
 

Good evening

Skrivet:    ·  Vardag
Gott nytt år och en god fortsättning för jag väl säga då :) Jag vill så gärn lägga upp alla fina nyårsbilder, men tyvärr så har min kära boyfriend dom.. haha! Hoppas det blir lite till helgen :)
Men jag hade iaf en bra nyår med vänner och storstädning dagen därpå, trodde jag skulle spy av stanken xD Var lite av allt möjligt som låg här o där kan jag meddela. Men så ska ju fester va? Men nästa år kanske de blir lite finmiddag hemma med familj framför bingolotto... Låter ju lockande efter att man har vart helt dö efter xD
 
Men nu fattar inte jag hur jag fick all tid till att blogga förut.. och vad jag bloggade om? Nu hinner jag knappt med att kika på fb... men jag vet ju vad jag kan blogga om. Det finns så mkt jag vill skriva om min/vår lilla ängel :) Men vill inte att det ska ta över hela bloggen heller. Men hur fick jag reda på att jag var gravid? Hur var första perioden för mig? Hur är min vardag just nu? Hur kommer hela framtiden se ut när man ska flytta hemifrån och bilda familj det första man gör?
Ja det finns ju en del saker lixom ;) Något ni är nyfikna på att veta? :)
 
Men nu ska jag iaf ta lite kvällsmat = Frukt (fräscht och gott) och kolla på ngn film. Är rätt trött efter jobbet + att man får ont i ryggen av att stå hela dagarna..
I morgon så blir det kanske staden med mamma och kolla barnvagn, lika bra att börja med det. Men får se om mammi mår bättre, annars en vilodag kan ju sitta fint :)
 
 

Design