Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Få ditt hår att växa 6X snabbare!

Skrivet:    ·  Huskurer & Tips, Skönhet
... eller mer! Ja, de beror på hur ofta man använder sig av denna kuren mot hårväxten!
Igenomsnitt växer håret ca 1 cm i månaden, men om man gör denna kuren varannan dag så kan ditt hår växa hela 10 cm på en månad! Helt otroligt!
 
Funkar verkligen detta då?
Jajjemen! Jag har nu testat detta i ca 2-3 månader. Jag har ju slarvat lite eftersom det har vart mkt just nu med flytt och såklart så hinner man inte så mkt när lillen kom till världen :) <3
 
Men det som behövs är ändast RICIN olja och vanlig OLIV olja, Jag blanda 2/3 RICIN men 1/3 OLIV.
Massera in detta i hårbotten ordenligt, desto mer man masserar desto bättre är det. Låt värka i någon timma och sedan durcha ur det.
 
Här ser ni en "före" bild. Ja... denna bilden togs efter ca 2 veckor efter jag började använda detta. Men kan säga redan nu att mitt hår har växt en hel del. Efterbild får ni se om någon månad då jag tänker börja använda detta flitigt igen. Alltså ca 3 ggr i veckan, beroende på vad jag hinner ;)
På bilden ser ni även att jag har inte slingat håret på över ett år nu.. därför är det orange. Men håret har blivet så mkt tjockare och bättre! Bara att forsätta att hålla net naturligt!
 
 
 
 

 
 
 

Svartvinbärs pannacotta!

Skrivet:    ·  Mat & Bak
Att pannacotta kan vara så gott och så smidigt att göra! Det bästa är nog at man nästan kan smaksätta den med vilken smak man önskar. Denna gången testade jag med svartvimbärs saftkoncentrat! Super gott verkligen!
 
De smaker som jag hitils testat och är supergoda är: Vit choklad, saffran, ren vanilj, hallon och mörk choklad. Är just nu sugen på att testa fräder. Så det får bli det nästa gång ;)
 
Ingredienser: 6 pers
5 dl grädde
Halv vaniljstång
2 gelantinblad
Smak: 1 chokladkaka eller 1 dl koncentrerad saft. 
(Smaka av när det gäller saften. Beroende på hur stark den är)
 
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 min.
Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljen och lägg det tsm med resten av stången i grädden och värm upp det i en kastrull. (ska ej börja koka) Tar ur vaniljstången.
Tällsätt den smak du vill ha och smaka av. Sist tillsätter du gelantidbladen som du har pressat ur all vatten.
Ta av kastrulen från plattan och låt den svalna något i någon halvtimme. Rör om lite då och då. 
Man kan ju hälla upp den direkt när den är varm i glas, men risken är då att vaniljen sjuker till botten.
 
När du hällt upp den i fina glas så ställ i kylskåp 2-3 timmar innan serverik. Blir bärst när den fått stått över natten. En bra desser att förbereda dagen innan ;)
 
Garnering:
Mosade hallon i färspressan limesaft. Gidd till den söta pannakottan!
 
 
 

Baby foots

Skrivet:    ·  "Bosse"
Tänk att tiden går så fort. Dessa små fossingar har allt vuxit efter bara 3 veckor..
 
 
 
 

Brunt o fult till vitt och snyggt!

Skrivet:    ·  Inredning
Ja i dag har vi satt igång med en dag med bara målning, Just nu är Rickard på övervåningen och målar klart garderoben och jag är i Tvrummet med Jack och målar fönster.
Blev dock en liten paus nu för Jack var tydligen hungrig IGEN! Jaja, bra att han äter iaf :)
 
Har skrivet nu en To do lista som vi ska försöka genomföra nu när Rickard har semester i två veckor. Sedan vi flyttat hit har vi pratat mycket om vad som skall göras, men aldrig att det blir av! Men nu ska vi allt bocka av var enda grej! :D
 
 
 
 

Söndags mys

Skrivet:    ·  "Bosse", Vardag
Nu är vi nybadade och intagit soffläget. Jack har sovit nästan hela dagen. Har vart en tuff natt med mammsen som fyllechaffis. Pappsen roade sig på Olstorp med vännerna och märker nu i dag att han inte hade alla hästar i hagen när han kom hem i natt/morses haha xD
Upptäckte i morses först att locket till smörpaketet låg på riskakorna på bänken. Sedan när jag kolla in i kylskåpet så hade ostpåsen flyttat sig till skörpaketet och smörgåspåsen låg osten i med någon torr macka kvar xD
Japp, vad hade man förväntat sig när man fick gå upp o väcka honom vid matbordet för att flytta honom till sängen?
Såg även nu ikväll att tanborsten låg i duchen... ja allt ska göras samtitigt för att komma fortare till sängs ;)
 
Annars har vi bara slappat hela dagen. Har ju våran städdag i dag, men det var verkligen skönt att ta igen sig lite enfter midsommarhelegn. Får ju vila upp krafterna tills i morgon då det blir stök o bök inne på Gekås Ullared :)
Blir lite bebissasker inhandlat förhoppningsvis :)
 
 
 
 
 

Fläckfri tvätt tack!

Skrivet:    ·  Huskurer & Tips
Nej, nej och NEJ!! Visst, det är tråkigt att tvätta.. Men det blir inte roligare då tvätten blir fläckig!
Speciellt dessa fläckar som inte går bort. Vet inte hur mkt kläder och badlakarn jag har förstört nu. 
Det är ju så att vi har mkt järn i vattnet. Jupp, sånt är livet på landet. 
Men det blir ju inte alltid sähär, så man har 50% channs att det blir fläckigt efter tvätten.
Just nu får jag åka hem o tvätta min vittvätt, onödigt att förstöra kläderna..
 
Har ni några tipps på hur man får bort dessa fläckar? Något annan än clorin? Det luktar ju så starkt lixom...
Har testat vanish och andra liknande medel, men icke går fläckarna bort när det väl har satt sig.
 
 

Jacken

Skrivet:    ·  "Bosse" stil och kläder
"Hej! Jag är lille Jack som fyller 5 veckor i dag. Jag är både hungrig och trött så nu får mamma allt vara klar med min plåtning så jag kan återgå till min rutin igen med att äta, sova och bajsa!" 
 
 
 
 
 

Pula i trädgården är terapi

Skrivet:    ·  Inredning
När vi ändå var inne i och hämtade soffan i söndags så passade vi på att köpa hem lite fina sommarblommor att plantera ute + lite annat ;)
Så nu har vi fina blommor i balkonglådan och garderobsblomman omplanterad i de fina krukorna. Toalettfönstret fick oxå en liten blomma, så fint så :)
Såg även att mina tomatplantor även börja få små små tomater :D Snart bli det en härlig sommarsallad men små tomater till grillat. 
 
 

Picknickfestival

Skrivet:    ·  Happy time with Friends!
I helgen som var så har det vart fullt upp kan man säga! I söndags hämtade vi våran efterlängtade soffa från Mio. Såååå skönt med en stor soffa som man kan bre ut sig på, och framförallt mjuk! Bild kommer så småningom. Ska även försöka få upp lite bilder på hur vi ha de i huset för övrigt ;)
 
Men i Lördags bjöd dagen på picknickfestival i Fröjered med mina friends. Bra band som uppträdde på den lilla scenen medans man käka gofika i gräset :)
 
 
 
 
 
 

Fredagen med skolavslutning och Liseberg

Skrivet:    ·  Familj
Det här med att hinna med att blogga blir ju allt mer sällan nu har jag märkt! Förut när man bodde hemma så hade man bara sitt rum att hålla koll på och sedan hade man ingen liten Jack att passa upp. 
Ja, livet har verkligen förändrats, men på den possitiva sidan såklart ;) Sitter mindre vid datorn och mobil, är verkligen ett pluss.
 
Men men, om man skulle ta och skriva några rader om Fredagen då min bror sluta 6:an och gick på sommarlov.
Tänk att han redan börjar höstadiet nästa termin :O
Eeter hanns önskemål så blev det en dag på liseberg efter man hade vart och kollat på den fina skolavslutningen.
Detta var nog den första riktigt långa resan för Jack :) Men han mådde så bra i vagnen och var så snäll som vanligt. Mamma o Pappa som inte åkte så mkt passade honom medans vi andra roade oss. Fick med Rickard i Lisebergsbanan, Kanonen och den nya Helix! Han som aldrig hade åkt en bergodalbana innan den fegisen ;) 
Men måste säga att Helix är något som Liseberg har saknat gansla länge, den var fruktansvärt rolig och jag blev helt skakis efteråt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Mjölkmustasch"

Skrivet:    ·  "Bosse"
Nu sover lille Jack så gott efter denna dagen i staden då det var Bvc kontroll. Ja, nu har vi bestämt oss för namnet Jack :) Men namnen Bosse finns ju alltid kvar ändå, så det får bli hanns melannamn.
 
Nu har han allt blivit en stor grabb efter 4 veckor då han nu väger 3815 g. Ja som gissade på 3500... haha, Jupp, han växer fort, redan 53 cm lång oxå!
Han skulle även kolla ögonen om han kan följa med blicken, men då blev han lite grinig stackarn. Han var ju hungrig såklart, IGEN xD :) 
Men då såklart så hände det jag absolut inte trode kunde hända. 
Jag fick amma hon ett litet tag så att han skulle lugna ner sig lite för att göra ögonkontrollen, men då helt plötsligt så bestämde han sig för att sluta tutta mitt i. Ja, då bara de spruta ut mjölk :O Haha ja, det var lite komiskt xD Han fick i hela ansiktet och mina kläder blev blöta. Visste inte att det kunde bli ett sådant tryck. Men nu vet jag ;)
Men men, det var inga broblem med hans syn och allt är bara fint och han mår super :)
 
 

Kroppen efter förlossningen, 4 veckor

Skrivet:    ·  Träning och hälsa
Nu har vi allt ändrat dyngsrytmen lite.. Nu går vi upp vid 8 ist för 10 tydligen. Jaja, lika bra att lillen får upp mig i tid. Hinner ju som sagt lite mer på dagarna då och att man kanske hinner att ta en liten powernap.
 
I dag på schemat står Bvc kontroll. Gossen är ju redan 4 veckor i dag :D Tror säkert att han väger runt 3500g nu, så mkt han äter haha!
 
Och nu efter 4 veckor ser min kropp ut såhär. Magen har väl dratt ihop sig lite, men jag kan fortfarande inte få på mig mina byxor... Får räkna med tights ett tag till tror jag! 
Men jag ser till att få motion varje dag och skippa all skitmat. Då ska jag nog komma i mina kläder inom kort. Onödigt att köpa en ny garderob..
 
 
 

På min veranda

Skrivet:    ·  Inredning
Har allt fått upp lite blommor och sådant fint på altanen. Mamma är så snäll och bjussar på de. Har även fått tomat/paprika och chilli plantor! Nu ska de bara planteras ännu mer blommor och inreda med ljuslycktor mm. Men det får bli brojektet i sommar. Man måste ju ha pengar till det oxå ;)
 
 
 
 
 
 

Vad finns bakom min husknut..?

Skrivet:    ·  Vardag
Ja i dag så blev att gå upp tidigt då lille "Bosse" bestämde sig för att käka vid halv 8.
Då passade jag på att ta en BVPW (BarnVagns PW) efter frukosten. Så skönt när det inte är lika varmt ute som det är mitt på dagen! Blev iaf 4 km :)
 
Sedan kom min farmor på besök med nybakta kakor. Satt ute på altanen och fika medans "Bosse" sov så gott i vagnen.
Passade även på att vattna blommorna då det plötsligt flög ut en sädesäla ur klängväxten som jag har på husväggen! Blev vettskrämd haha xD
Såg sedan då att hon hade sitt lilla bo där bakom med 5 st ägg :) Gud så kul att man har en nyinflyttad granne!
 
 
 

Fika, minigolf och sol!

Skrivet:    ·  Familj
Denna helg är jag hemma i böja för att spendera lite tid med familjen :)
Så igår drog vi iväg till Mariestad för fika och minigolf vid café Bäcken! Brukar ju bli några gånger man åker dit på sommaren. Så mysigt så :) 
Ja pappa vann ju som vanligt och Adam har ju sin vinnarskalle, men blev bättre när han fick sin glass tillslut haha :)
 
I dag blir det nog att ta vara av solen och lilleman får sova ute i friska luften! Härlig söndag på er <3
 
 
 
 
 

Examen 2014

Skrivet:    ·  Familj
Ja i Torsdags tog min lillasyrra studenten! Är så sjukt stolt över henne som gick ut med alla ämnen godkända (som dock inte jag fick xD)
Var ett himla ståhej i staden och man tänkte tillbaka själv hur otroligt roligt man hade på studenten. Tror syrran hade minst lika kul :)
Hade med plutten och i bärselen oxå, sov igenom hela paraden. Fattar inte att han kunde sova så i allt oväsen ;)
 
Sedan blev det hem till kära böja för att fortsätta firandet med god mat och tårta. Sjukt roligt att träffa släkten :)
 
 
 
 
 
 
 

Om amning..

Skrivet:    ·  Bebis stuff

Varning för "bröstbild!!!!!"
(Har ju fått en del kommentarer på att jag lägger ut "nakenbilder" på mig sj, alltså i underkläder för att visa hur min kropp ser ut efter förlossningen mm. Så om DU inte kan acceptera den naturliga kvinnokroppen och det absoluta naturligaste som finns, amningen, så läs inte detta inlägg.)

Så, jag tänkte skriva lite hur amningen funka för mig. Det var det mest intressanta jag ville läsa om innan jag fick "Bosse". Viste ju inget om amning.

Hur många gånger ska man amma?
Hur länge ska man amma varje gång?
Jag det fanns många frågor!

Amningen funka väldigt bra för mig :) Det är väldigt skönt. Har inte fått några sår och behöver inte smörja dem med något. Visst, de gör lite ont den första minuten, sedan kan jag slappna av och det är bara mysigt :)

I början så var det så att "Bosse" Var lite gul i hudtonen. För att han inte skulle få gulsot (som är väldigt vanligt att spädbarn får) så var jag tvungen att amma honom var tredje timma. Så fick ju väcka honom för att amma. Fick hålla på så en vecka. Då amma jag ca 30 min. 15 min på varje bröst. Sedan avgör ju barnet sj om den vill äta mer elle mindre. Men ca 30 min är vanligast.

Nu när gulheten är borta så ammar jag honom när han är hungrig. Men jag låter det inte gå mer är 5 timmar i mellan. Då får jag väcka honom.
Nu ammar jag honom runt 5 på morgonen (perfekt, för då går Rickard upp) Sedan somnar han om och brukar vakna mellan 8-9 och då får han mat igen. Sedan sover han/eller är vaken till ca 12-13 då ska det ammas igen.
Sedan brukar han sova i 3-4 timmar innan anming igen. Sen ammar jag honom precis innan jag går och lägger mig.
Så ser en dag ut med amning för mig. Kan bli oftare, och om vi ska bort på något. Då brukar jag väcka honom en timma innan jag åker för att amma, då somna han gott i bilen sen :)
Nu ammar jag ett bröst i taget varje gång beroende på om det andra inte är sprängfullt.
Har även en "samlingskopp" på andra bröstet eftersom det läcker medans jag ammar. Smidigt att sedan frysa ner mjölken till senare tillfällen :) Håller i frysen i ca 3-4 månader!

Ett tips. Brukar alltid se till att byta blöja innan amning för då slipper man väcka honom om han somnar vid bröstet ;)

 

 

Blev mycket bebismys i dag :)

Skrivet:    ·  Vardag
Veckan började bra med bebismys hela dagen då Amanda kom förbi :) Kom på även i går att jag skulle till Bvc i dag, så Jag och Amanda drog dit med lille Bosse. Allt såg så bra ut och han växer som han ska. Stora killen snart ju :)
Sedan hälsade vi på Johanna i stan så det blev lite mer bebismys och promenad i solen :) 
 
Nu sover Bosse så gott efter allt mys under dagen. Får passa på att göra lite käk nu och koppla av lite.
I morgon kommer farmor och hälsa på och sedan kanske det blir en tripp till staden igen för lite ärenden mm.
Känner att jag har en fullspäckad vecka på gång!
Onsdag blir det hem till Böja för att fixa lite inför syrrans student som är på Torsdag. Fredag blir det ju att fira nationaldagen med vännerna i karsborg.
Gött att komma ut lite :) Bosse är ju så pass snäll så detta kommer nog inte bli några problem!
 
Selfie ;)
 
 
 
 
 

Design