Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Aspirin - acnedödaren

Skrivet:    ·  Huskurer & Tips, Skönhet
Har du problem med din hy? Acne, pormaskar eller helt enkelt dålig ansiktshy?
Då ska du testa denna huskuren som verkligen funkar! Att köpa en massa rengöringsmedel och skrubb och allt vad det är för dyra pengar.. släng det i väggen!

Apririnmasken har jag testat på förut och nu tänker jag börja med dej igen. Har fått sämre hy pga. graviditeten. Massa småfinnar och super trorr.
Denna huskur har funnits i många år, men sällan att folk pratar om den för att man vill ha denna hemligeten för sig själv.
 
Varför just Aspirinmaken?
Aspirin innehåller acetylsalicylsyra. När det löses upp med vatten förvandlas det till BHA-syra (Betahydroxysyra, eller beta hydrocy acid som det heter i INCI), ett ämne som finns i många skönhetsprodukter. Just på grund av denna anledning funkar denna mask bara med Aspirin, inte till exempel Alvedon eller Ipren eftersom dessa tabletter inte innehåller acetylsalicylsyra. 

BHA-syra skalar bort döda hudceller och tränger ner i porerna och löser upp smuts i huden. Huden blir renare från pormaskar, akneärr kan blekas och huden får mer lyster. 
 
Så gör man:
Lägg cirka fyra tabletter i en skål och droppa ett par droppar vatten på varje tablett, så de börjar lösas upp. Krossa dem med fingertoppen och blanda (förslagsvis) i lite yoghurt, aloe vera, honung eller någon bra ansiktskräm så det blir en lagom geggig gegga. Konsistens bestämmer man helt själv. 
 
Kleta allt i rentvättat ansikte men undvik ögonen, precis som med de flesta andra masker. Låt verka i runt en halvtimme. Skrubba ansiktet lite innan du sköljer bort masken med vatten. 
 
Skillnad? Jo man känner redan efter första tvätten att huden blir mer lenare + att jag fick bort alla torra ytor pga självaste skrubbandet.
Gör denna masken 1-2 ggr i vekan beroende på hur illa din hy är. Absolut inte mer än 2 ggr i veckan pga syran i tabletten.

Varning!
En del är väldigt känsliga för denna syran så testa först på handen. Om det kliar så ska du absolut inte ha den i ansiktet!
 
 
 
DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design