Julgodis, praliner
Ingredienser
125 g mörk choklad av god kvalitet
Kolasmet:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
Dessutom behövs:
30 ischokladformar
Eller roliga silikonformar som jag hadde ;)
Gör så här
Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron.
Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen. Kan hånda att man får pensla en gång till så det blir lite tjockare ”skal”
Ställ svalt att stelna. (Frysen)
Mät upp alla ingredienserna till kolasmeten i en kastrull. Koka tills den håller kolaprovet.
Koka ca 10 min + omrörning
Låt kolasmeten svalna något innan den skedas upp i chokladformarna.
Hälfet av smeten tog jag i pepparmint droppar och andra hälften krossade nötter.
Ställ kallt en stund.
Bred ett tunt lager smält choklad över varje form så att kolasmeten täcks.
Ställ kallt en stund.