Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Rabarbercurd

Skrivet:    ·  Mat & Bak
Enket och gott med lite kardemumma i. Passar perfekt till en mysig söndagsfrulle med nybakta scones!
Om man har frysen full med rabarber och bär (som jag har) efter sommarens skörder så är denna curd suverän!
 
 
Ca 5 dl
1. Koka 500g rabarber och 2 dl hallon i bitar och 1 1/2 dl vatten i en kastrull tills tills det blir mos.
2. Rör ner 2 ägg och häll allt i en sil, pressa ner blandningen i en ren kastrull.
3. Tillsätt 2 1/2 dl syltsocker och 2 krm stött kardemumma och låt sjuda 3-5 min under omrörning.
4. Skumma.
5. Ta kastrullen från värmen och rör ner 50g smör i klickar.
6. vispa tills curden svalnat.
7. Häll upp på väl rengjorna burkar med lock och låt det kallna
Förvaras i kyl eller frys.
 
 



DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR


Design